Kulttuuri

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anne Mattilan taidekahvila

Idyllinen ja tyylikkäästi koottu taidekahvilamiljöö sijaitsee Karvian keskustasta n. 5 kilometriä Pohjoiseen, Jalasjärvelle menevän tien varressa.

Yhteystiedot ja tiedustelut:
www.annemattila.fi

Karvia-Päivät

Aina elokuun ensimmäisenä viikonloppuna

Karvia-Päivät on karvialaisten yhteinen voimannäytös siitä, miten järjestetään kolmepäiväinen viihdyttävä yleisötilaisuus. Tapahtuma kokoaa paikkakunnalle nykyisiä ja entisiä karvialaisia, naapuuripitäjäläisiä ja ihmettelijöitä kauempaakin. Karvia-Päivien viikonloppuna on tilaisuuksia laidasta laitaan: on monenlaisia konsertteja, kesäteatteria, tansseja, diskoja, Karvian kiertoajelu, erilaisia urheilutapahtumia, taidenäyttelyitä ja ruokailuja.

Viikonlopun kohokohta on sunnuntain toritapahtuma, jonne saapuu tuhansia ihmisiä tapaamaan ystäviään ja tuttujaan sekä kokemaan torin leppoisaa tunnelmaa.

Sydämellisesti tervetuloa vierailemaan Karvia-Päiville!

Yhteystiedot ja tiedustelut:
Vastuullinen järjestäjä Karvian Yrittäjät ry
karviapaivat@pp.inet.fi
www.karviapaivat.fi

Karvian kesäteatteri

Karvian kulttuurikesään kuuluu ehdottomasti Karvian teatteriyhdistyksen esittämä kesänäytelmä Kulttuurikeskus Skanzissa.

Kulttuurikeskus antaa mahtavat puitteet nautittaville esityksille ja nousevan katsomon runsaat 400 katsomopaikkaa takaa kaikille hyvät näköalat näytelmän tapahtumiin. Käytössä on langaton äänentoisto.

Esityksiä tullaan katsomaan hyvinkin pitkien matkojen päästä.

Ohjaaja Leena Koivula valitsee esitettäväksi hauskan hilpeitä maalaiskomedioita. Esitykset ovat kesä- ja elokuussa. Näytöksiä esitetään myös tilauksesta ryhmille ja tarvittaessa käytössä on viittomakielen tulkki.

Yhteystiedot ja tiedustelut:
Poikkitaiteilijat ry
044 3510610
facebook.com/poikkitaiteilijat-ry

Karvian nuorisoseura

Kulttuurityötä Karviassa jo lähes 100 vuotta!

Tunnelmallinen nuorisoseurantalo Sampola antaa joustavat mahdollisuudet perhejuhlien ja muiden yleisötilaisuuksien järjestämiseen noin 200 henkilölle, sekä esiintymistilat erilaisille ryhmille.

Ota yhteyttä, jos järjestämästäsi juhlasta, tilaisuudesta tai teema-illasta puuttuu ohjelmaa! Me järjestämme sitä! Perinteikäs kansantanssiryhmämme esiintyy pyydettäessä erilaisissa tilaisuuksissa. Seuran erinomaista pitoemäntää kannattaa kysyä, kun haluatte syödä hyvää ruokaa.

Yhteystiedot ja tiedustelut:
www.karviannuorisoseura.net

Karvian kotiseutuyhdistys

Karvian menneisyyden ja kulttuurin tuntija

Karvian kotiseutuyhdistyksen laajasta arkistosta löytyy lähes 4000 vanhaa valokuvaa, n. 70 tuntia vanhojen karvialaisten haastatteluja ja Riskun sekä Saaren pelimannien musiikkia.

Arkistot ovat tutkijoiden käytettävissä kunnanviraston aukioloaikoina ja digitaalitallennekopioita yhdistys toimittaa halukkaille omakustannuskorvauksella. Karvian menneisyydestä on koottu 4 teosta ja parhaillaan kootaan uutta aineistoa.

Vuosittain heinäkuun toisena sunnuntaina Karviasalissa vietetään karvailainen kotiseutujuhla, jossa luodaan katsausta sekä menneeseen että tulevaan ja annetaan nuorille kulttuurin harrastajille esiintymistilaa.

Matkailijan avuksi löytyy yhdistyksestämme osaavia oppaita kertomaan menneisyydestä, nykyisyydestä ja luonnosta.

Yhteystiedot ja tiedustelut:
www.karviankotiseutu.fi

Kulttuurikeskus Skantz

Yhteystiedot ja tiedustelut:
Willi Karvia ajankohtaiset kulttuuritapahtumat
https://willikarvia.fi

Ohjelmapalvelu Köyhän miehen teatteri

Ohjelmapalvelu Köyhän miehen teatteri tarjoaa tilaisuuksiinne haluamaanne musiikkia ja sketsejä.

Yhteystiedot:
Jaakko Viitala 040 5363912, Jaakko.viitala@gmail.com

Kyrönkankaan keskiaikainen tie

Kyrönkankaan keskiaikainen tie kulkee Pohjankankaan harjualueella. Ruotsin kuningas Kustaa Vaasan sihteeri Jaakko Teitti teki vuosina 1555-1556 valistusluettelon Suomen teistä. Luettelossa mainitaan tien kulkeneen erämaan halki Korsholmasta Hämeenlinnaan. 1600-luvulla tie toimi merkittävänä kauppa- ja postireittinä. Suomen museoviraston rakennusosasto toteaa julkaisussaan tien säilyneen keskiaikaisista teistä parhaiten alkuperäisessä muodossaan. Kyrönkankaan tie kulkee Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuiston halki. Tielle on viitoitus Karvian keskustasta sekä Kantin kylästä.

Rakennuksia

Karvian kirkko on valmistunut v 1799. Vanhassa puukirkossa on kauniit maalaukset. Lisätietoja www.karvianseurakunta.fi

Niemenmaan tuulimylly v 1850 Jalasjärvelle menevän tien varressa n. 13 kilometriä keskustasta.

Skanssin aitat 1700-1800 luvulta Honkajoelle menevän tien varressa. 8 kilometriä keskustasta.


© Karvian Matkailu ry

Leave a Reply