Luontoelämykset

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • luonto1
  • luonto2
  • luonto3
Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuisto

Kaunis luonnonrauhallinen kansallispuisto sijaitsee Karvian kunnan ja Kauhajoen kaupungin rajalla. Karvian keskustasta puistoon on etäisyyttä vajaa 20 kilometriä. Puistoalueen kokonaispinta-ala on 6200 hehtaaria.

Puistoon on rakennettu 2 kilometrin pitkospuureitti sekä luontotorni, josta alueen runsasta linnustoa voi seurata. Suolammelle on rakennettu uimalaituri. Alue soveltuu erinomaisesti päiväretkeilykohteeksi.

Kauhalammin kierros

Lisätietoja osoitteesta www.luontoon.fi

Alkkianvuoren luonnonsuojelualue

Alkkianvuori on seudun korkein alue, joka kohoaa 201 metriä merenpinnan yläpuolelle. Alue on mielenkiintoinen ja monipuolinen retkikohde. Siellä voi havainnoida mm. Jääkauden jälkeisiä rantamuodostumia, rinnesuon, vanhoja kalliomänniköitä. Luontopolun varrella kerrotaan alueen eri vaiheista. Opastetun polun pituus on 4,5 kilometriä. Alueella on kota tulisijoineen ja uintimahdollisuus.

Osoite: Alkkiavuorentie, Karvia
wwf.fi/metsat

Lintupaikkoja; Suomijärvi ja Kärpäsenaukea, Kauhaneva

Valtakunnallistesti arvokas lintuhavaintopaikka, Suomijärvi, sijaitsee n. 8 kilometrin päässä Karvian keskustasta Parkanoon menevän tien no 274 varrella.

Kärpäsenaukea sijaitsee Karvian keskustassa Kirkkojärven pohjoispäässä. Alue on mm. kahlaajalintujen muuttoreitin levähdyspaikka. Kärpäsenaukealla Kauhajoelle menevän tien pohjoispuolella on lintujen seurantaa varten lintuhavaintotorni, jonne Tornien taisto -päivänä Karvian matkailu järjestää ruokailumahdollisuuden.

Kauhaneva on Länsi-Suomen paras lintusuo. Sinne löydät Karvia-Kauhajärvitieltä kääntymällä Ellinharjulta Pohjoiseen Kyrönkankaan museotielle.

Karvian Valokuvaamo – luontoretket

Valokuvauksen moniosaaja

Järjestämme valokuvausretkiä ja luontokuvausopastusta ryhmille. Opastetusti on mahdollista kuvata Karvian monipuolista luontoa ja eläimiä.

Suurta suosiota on saavuttanut huhtikuinen luontovalokuvausviikonloppu asiantuntijaluentoineen.

Tilauksesta suunnittelemme ja toteutamme ryhmille valokuvaustapahtuman.

Liikkeessä myynnissä Karvian matkamuistotuotteita: Karvian julisteet, postikortit, hiirimatot, palapelit, mukit, koristelautaset ja valokuvakirjat.

Yhteystiedot ja tiedustelut:
Karvian Valokuvaamo
Riskunkatu 1
39930 Karvia
040 5052722
Seppo I. Myllyviita
seppo.myllyviita@karvianvalokuvaamo.fi
www.karvianvalokuvaamo.fi

Karvian kalastuskunta

Kalastuskunta toivottaa kaikki tervetulleiksi kalastamaan Karviaan

Karvian kalastuskunta huolehtii Karvianjärven, Kirkkojärven, Rastiasjärven (osa) ja Karvianjoen ja sen sivuhaarojen kalastosta. Kalastuskunta istuttaa arvokaloja järviin sekä Kantin- että Särkikoskeen. Kalastuskunta vaalii ja hoitaa istutuksin myös Karvianjoen omaa tammukkakantaa.

Kalastusluvan hankkinut on oikeutettu kalastamaan Karvian vesistöissä.

Karvianjärveen on vuosien saatossa istutettu kuhaa, ja järvi antaakin nyt hyviä saaliita. Samoin purotaimenistutukset takaavat hyvät saaliit Kantin- ja Särkikoskesta.

Yhteystiedot ja tiedustelut:
Kalastuskunnan esimies Vesa Raiskio
050 5945900
www.karviankalastuskunta.net

Kievarin kierros

Opastettulla kierroksella kuljetaan mm. keskiaikaista Kyrönkankaan tietä ja kuullaan tien historiasta, tutustutaan Pohjankankaan luonnonsuojelualueeseen ja nautitaan emäntien tarjoamat muonaeväät metsälaavulla, joka sijaitsee Talvisodan aikaisen soti-laslentokentän maastossa. Matkan kesto 2-3 tuntia. Retki toteutetaan tilauksesta 15-50 henkilön ryhmille.

Katso ruokalista tästä.

Varaukset:
p. 040 7150351 tai 045 2688627

Polkupyörien vuokraus

Lisätietoja:
www.karvia.fi
Liikuntasihteeri 044 7727402

Vaellusratsastus

Lisätietoja:
Rajakallion Ratsutila
www.rajakallionratsutila.fi

Neva-Lylyn pitkospuureitti

1,2 km pituinen pitkospuureitti kulkee pienen erämaajärven ympäri. Järven rannalla on kota ja leirinuotiopaikka. Paikka sijaitseen Alkkian kylässä. Noin 12 km Alkkiantietä, josta opasteviitoitus.

© Karvian Matkailu ry

Leave a Reply